LEADER Dižprojekts 2023

LEADER Dižprojekts 2023
12.02.2024

Nu jau tradicionāli aicinām lepoties ar paveikto, jo tas var iedvesmot citus, tā vairojot pozitīvo, iedrošinot rīkoties un attīstīt Latvijas lauku teritoriju potenciālu. Vienlaikus radītām darbavietām, izveidotiem uzņēmumiem, labiekārtotām un jaunradītām sabiedrībai pieejamām vietām un citiem nozīmīgiem rezultātiem, LEADER projekti palīdz īstenot sapņus un uzlabotu dzīves kvalitāti. Aicinām lepoties ar labi paveikto, izvirzot projektus LLF iniciētajai Latvijas partnerību balvai LEADER Dižprojekts – vietējo iniciatīvu projektiem, kuri realizēti VRG darbības teritorijās ar LEADER ELFLA vai EJZF fonda atbalstu un kuri ir teritorijas lepnums un aktīvo ļaužu darbības apliecinājums.

Konkursa mērķis ir  popularizēt unikālas un reģionu teritorijām un iedzīvotājiem nozīmīgas idejas, kas īstenotas ar LEADER pieeju un saņēmis finansējumu. Jāatceras, ka galvenā nav projektu savstarpējā sacensība, bet gan lepošanās ar paveikto, sabiedrības informēšana par līdzcilvēku paveikto, iedrošinot arī citus aktīvai rīcībai.

Lai sasniegtu plašāku mērķauditoriju, informācija par katru Dižprojekta 2023 nominanti ir publicēta LLF mājas lapā un sociālajos tīklos (Facebook un Instagram).

Dižprojekts 2023 nominācija tiks piešķirta, balstoties uz partnerību, ekspertu un sabiedrības balsojumu.

Nominanti publicēti jauktā secībā.


A

Nodibinājuma “Madonas novada fonds” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir „Kalvja Koskeviča fizioterapijas centra „1 Vesels” izveide”
Projekta rezultātā SIA “1 Vesels” iegādājās modernas un pasaulē atzītas fizioterapijas iekārtas un izveidoja mūsdienīgu fizioterapijas centru Madonā, kur iespējams iegūt tieši sev un savas veselības uzlabošanai nepieciešamo – gan uzlabot veselību pie jau eksistējošām veselības problēmām, gan uzturēt to profilaktiski.

Projekta apraksts | Balsojums


Ā

Biedrības “Liepājas rajona partnerība” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir „Brīvdienu mājas “West House” būvniecība Bernātos”
Projekta rezultātā, ko īstenoja Ieva Ozoliņa Balcere, ir tapusi unikāla atpūtas vieta – dizaina brīvdienu māja “West House” Dienvidkurzemes novadā, Bernātos, kurā Baltijas jūras un dabas klātesamība redzama ik uz soļa. Māja ir uzbūvēta uz metāla konstrukcijām, kas nozīmē, ka viesiem atpūta sākas aptuveni 3m virs zemes.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


B

Biedrības “Darīsim paši!” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir „Tūrisma produkta “Alekšupītes ekspedīcija” izveidošana”.
Biedrības “Viduskurzemes tūrisma apvienība” īstenotā projekta laikā tika iegādāts specifisks tūrisma aprīkojums, lai regulāri īstenotu Alekšupītes pastaigu ekskursijas un ekspedīcijas. Projektā iegādāts inventārs – ūdens apavi, ūdensnecaurlaidīgi makšķernieku puskombinezoni ar zābakiem, regulējami trekinga nūju komplekti, noliktavas skapis inventāra uzglabāšanai un mantu uzglabāšanas skapis pārgājiena dalībniekiem. Pateicoties projekta realizācijai, Kuldīgas pilsēta piesaista aizvien vairāk piedzīvojumu meklētājus.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


C

Biedrības “Pierīgas Partnerība” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir „Mācību programmas īstenošana”.
Projekta gaitā biedrība “Mārupes uzņēmēji” noorganizēja 20 mācību stundas Mārupes novada skolēniem, veicinot kompetenču pieeju mācību saturā, attīstot caurviju prasmes un mācību programmas sasaisti ar reālo dzīvi. . Teorētiskās un praktiskās mācību stundas notika gan skolā, gan uzņēmumos.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


Č

Biedrības “Ziemeļgauja” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir „Strūves ģeodēziskā loka punkta Palzmar atjaunošana”.
Projektu īstenoja Smiltenes novada pašvaldība. Projekta rezultātā tika izveidots vides objekts – globusa metāla karkass ar tajā attēlotu Strūves ģeodēzisko loku – un metāla info plāksne ar paskaidrojumiem. Strūves ģeodēziskais loks ir 19. gadsimtā veikta vērienīga Zemes mērījumu kopa, un tas ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā kā unikāla sava laika garākā un precīzākā ģeodēzisko mērījumu sistēma un izcila zinātnes vēstures un tehnikas attīstības liecība.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


D

Biedrības “Bauskas rajona lauku partnerība” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir „Iekārtu iepirkums un ražošanas telpas apsilde medus suflē ražošanai”.
Projekta gaitā tā īstenotājs Otto Lodiņš attīstīja un paplašināja medus un citu biškopības produktu pārstrādi, iegādājoties aprīkojumu produktu pārstrādei, tā paplašinot ražoto produktu klāstu, paātrināt ražošanas procesu, kas ļāva krietni palielināt gatavu produktu apjomu un izpildīt stipri lielākus pasūtījumus.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


E

Biedrības “Partnerība Kaimiņi” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir „Mobilā kafejnīca Līksnas pagasta zemnieku saimniecībā “Jaunozoli””.
Projektu īstenoja ZS Līksnas pagasta zemnieku saimniecība “Jaunozoli”, kuri no saaudzētajiem smiltsērkšķiem un krūmmellenēm ražo svaigu sulu, sīrupus un vēl dažādus produktus. Lai pārstrādātā produkcija nonāktu pie pircēja ir iegādāts specializēto transportlīdzekli, kura kravas telpa pārbūvēta un aprīkota par tirdzniecības vietu-kafejnīcu.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


Ē

Biedrības “Abulas lauku partnerība” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir “Dzejnieces Marikas Svīķes piemiņas un kultūras vietas izveide Smiltenes Vecajā parkā”.
Projekta rezultātā biedrība “Smiltenei un Latvijai” izveidoja jaunu tūrisma objektu – vides elementu, kas iepazīstina pilsētas viesus un novada iedzīvotājus ar dzejnieci Mariku Svīķi un viņas daiļradi. Pie Vides objekta labi redzamā vietā ir nolasāms Kvadrātkods, kas aizved interesentu uz vietu internetā, kur apkopota informācija par dzejnieci.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


F

Biedrības “Lauku partnerība Lielupe” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Kāpšanas torņa izveide Ozolniekos”. Projektu īstenoja SIA “Primasound”, izveidojot jaunu izklaides iespēju – 18 metrus augsts modulāru torni ar diviem atrakciju veidiem un skatu platformu augšpusē: kāpšanas torni (alpīnisma sienu) un brīvā kritiena lekšanas platformu, kam dots nosaukums “Mastu klints”. Jaunā sportošanas vieta ir pirmā šāda veida Zemgalē un otrā Latvijā.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


G

Biedrības “Saldus rajona attīstības biedrība” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Uzņēmuma kapacitātes celšana, optimizējot esošo preču un uzsākot jaunu produktu ražošanu 21-02-AL06-A019.2101-000003”. Projektu īstenoja SIA “Veco dēļu dekors”, kurš ir interjera priekšmetu ražotājs. Mērķa sasniegšanai iegādāts UV apdrukas printeris jeb tiešās drukas printeris. UV apdruka ir unikāla digitālās drukāšanas metode, kurā ultravioletās (UV) gaismas ietekmē tinte tiek nožāvēta vai sacietēta. Projekta rezultātā ir celta uzņēmuma kapacitāte, optimizēta esošo preču un uzsākta jaunu produktu ražošanu.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


Ģ

Biedrības “Vidzemes lauku partnerība Brasla” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Porcelāna un keramikas ražotnes izveidošana”. Projektu īstenoja SIA Ineses keramika. Tā gaitā iegādāta keramikas apdedzināšanas krāsns, plauktu komplekts krāsnij un glazēšanas kamera. SIA INESES KERAMIKA īpašniece, keramiķe Inese savā darbnīcā gatavo porcelāna un akmens masas oriģināldarbus – vāzes, svečturus, sviesta traukus, krūzes, grila traukus, putnu barotavas un vēl daudz ko citu, kā arī interesentiem piedāvā meistarklases un izbraukuma darbnīcas.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


H

Biedrības “Preiļu-Līvānu novada partnerība KŪPĀ” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Kempinga izveidošana Jaunmuižas pussalā Aglonā”. Projektu īstenoja SIA “BroKapitāls”, kura rezultātā ir tapušas mūsdienīgas, modernas kempinga mājiņas, labiekārtota teritorija un pludmales zona ar iespēju baudīt saullēktus un saulrietus Cirīša ezerā laivā, kas iegādāta no projekta līdzekļiem.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


I

Biedrības “Rēzeknes novada partnerība” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Ražošanai nepieciešamo pamatlīdzekļu iegāde augļu, ogu un dārzeņu pulveru ražošanai”. Inovācijas stendu izstādē “Riga Food 2023” uzņēmums prezentēja rabarberu šķiedrvielu pulveri, kura sastāvā ir 61,7% šķiedrvielu. Inovatīvais produkts satur daudz vērtīgo vitamīnu un minerālvielu, un izmantojams gan jaunu produktu ražošanai, gan kā veselīga piedeva smūtijiem. Inovatīvais produkts tapis ar projekta atbalstu iegādājoties nepieciešamās iekārtas ražošanai.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


Ī

Biedrības “Talsu partnerība” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Bērnu pilsētiņa”. Biedrības “Klaunu muzejs” īstenojis projektu, kā rezultātā ir radīta jauka un interesanta atpūtas vieta – Pilsētiņa bērniem, kuru labprāt apmeklē ģimenes ar bērniem, skolu mazāko klašu skolēni, tūristi un novada viesi. Bērni šeit var radoši izpausties, jautri pavadīt laiku svaigā gaisā, spēlēt spēles, nosvinēt savus svētkus un vispār justies kā pieaugušie, kas ir atbildīgi par savu māju un pilsētiņu.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


J

Biedrības “Ludzas rajona partnerība” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir SIA “AmoVet” veterinārās klīnikas pakalpojumu klāsta paplašināšana”. SIA “AmoVet”-projekta īstenotājs, ir veterinārā klīnika, kura jau atbilst modernas un mūsdienīgas veterinārās klīnikas prasībām, nepārtraukti pilnveidojas un papildina savu pakalpojumu klāstu. Projekta ietvaros ir iegādāts profesionāls aprīkojums: endoskops ar skārienjūtīgu monitoru, ar kuru var konstatēt svešķermeņu klātbūtni dzīvnieka organismā, noteikt to lielumu, pieņemt pareizu lēmumu par ķirurģisku iejaukšanos, ja tas nepieciešams, un iegādāts četru būru komplekts.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


K

Biedrības “No Salacas līdz Rūjai” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Brīvdienu mājas “Pļavas vidū” izveide”. Projekta ietvaros, ko īstenoja SIA “Pļavas vidū”, tika uzbūvēta brīvdienu mājas “Pļavas vidū”. Šis ir neliels mazo mājiņu komplekss, kas sastāv no trīs atsevišķām mājiņām ar kopējo 48m2 platību, kas ir savienots ar 60m2 lielu terasi. Viss šis komplekss atrodas burtiski pļavas vidū un dod lielisku iespēju aizbēgt no dinamiskās ikdienas un baudīt atpūtu gan ģimenēm, gan pāriem, gan klusuma cienītājiem. Var baudīt saunas un burbuļvannas burvību ziemā un vasarā.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


Ķ

Biedrības “Jūrkante” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Naktsmītnes – ekspozīcijas “Klusā māja” Ainažos aprīkošana. Projektā, ko īstenojis SIA “Unforget”, tika atjaunota ekspozīcija pēc individuāla pasūtījuma iegādātas divvietīgas gultas, sakārtota un izveidota tualetes santehnika, kā arī mazas virtuves iekārtas, izveidojot interesantu naktsmītni-ekspozīciju Miķelsonu dzimtas mājā, kas celta ap 1900.gadu. Veidojot interjeru, saglabāta šis ēkas 100 gadu vecā elpa.
Projekta apraksts | Balsojums šeit


L

Biedrības “Lauku attīstības partnerība” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Vides pieejamības uzlabošana biedrības “Cerību Spārni” telpās. Projekta rezultātā, ko īstenojis biedrība “Cerību spārni”, personas ar invaliditāti spēj ērti iekļūt grupu mājā, turklāt jaunais pacēlājs ļauj pārvietoties vieniem pašiem, nelūdzot asistenta atbalstu, tā uzlabojot sociālo pakalpojumu kvalitāti un pieejamību personām ratiņkrēslos.
Projekta apraksts | Balsojums šeit


Ļ

Biedrības “Ziemeļlatgales partnerība” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Glempinga naktsmītņu pakalpojuma nodrošināšana un tūrisma piedāvājuma paplašināšana Ezertūrē. Projekta rezultātā, ko īstenoja ZS “Sēnītes”, iespējams izbaudīt jaunu glempinga pakalpojumu Ziemeļlatgalē, nakšņojot divos namiņos, kas atrodas uz pontona Viļakas ezera krastā ar iespēju baudīt zvaigžņotās debesis. Katrs no namiņiem ir unikāls, radot jaunas sajūtas, nakšņošanai dabā un ir aprīkots ar visu nepieciešamo patīkamai atpūtai.
Projekta apraksts | Balsojums šeit


M

Biedrības “Cēsu rajona lauku partnerība” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Kosmētikas ražošanas iekārtas iegāde SIA ApiMI ražotnes pilnveidošanai. Uzņēmumu un zīmolu ApiMI izveidoja divas māsas – Madara un Ieva, iedvesmojoties no Latvijas dabas un bitēm. Iegādāta kosmētikas ražošanas iekārta, kas veidota īpaši šim uzņēmumam, pēc pasūtījuma. ApiMI ražotā dabīgā kosmētika satur bišu radītas supervielas – medu, vasku, propolisu u.c

Projekta apraksts | Balsojums šeit


N

Biedrības “Ziemeļkurzemes Biznesa Asociācija” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Pitraga pietura. Īstenojot projektu, ko veica SIA SUR MER”, ir pārbūvēta bijušā Pitraga zivju kūpinātavas caurlaides ēka, kurā izveidots vides informācijas un tūrisma pakalpojumu punkts “Pitraga pietura” ar nelielu kafejnīcu. Ēka ir ieguvusi interesantu un savdabīgu drošības sistēmu, kas atvērtā variantā sniedz apmeklētājiem patvērumu no lietus vai saules stariem. Apmeklētāji var baudīt cienastu no vietējiem produktiem un labas kvalitātes kafiju.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


Ņ

Biedrības “Daugavkrasts” izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Tradicionālu mīklas izstrādājumu ražotne“, ko īstenoja SIA “Aluna”. Projekta stāsts aizsākās 2022. gada pavasarī, kad Mežauļos pie Līgas un Raimonda dzīvi uzsāka ukraiņu ģimene. Iesākumā radu un draugu pasākumos, pēc tam arī plašākos pasākumos, kuri tika organizēti Mežauļos, arvien biežāk izskanēja vēlme pagaršot Ukrainai raksturīgus tradicionālus ēdienus. Projektā iegādāts aprīkojums mīklas izstrādājumu ražošanai: mīklas mīcītājs, mīklas rullis, valcētājs, ledusskapis, saldētava, darba galdi. Uzņēmumam radīta jauna grafiskā identitāte (zīmols “Trādirīdi”, sauklis “Kultūrgarša!”, iepakojumu marķējumi). Šobrīd SIA “Aluna” ražošanas pamatprodukts ir vareniki ar dažādiem pildījumiem, ko iespējams iegādāties gan ražotnē “Mežauļos”, gan pasūtīt ar piegādi Ķekavas novadā.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


O

Biedrības “Aizkraukles rajona partnerība izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Dzintaru zirgi – priekam, tūrismam un aktīvai atpūtai“, ko īstenoja Andris Baltābols. Projekta laikā tika iegādātas divas piekabes- divvietīga zirgu pārvadājamā piekabe, kas nodrošina zirgu nokļūšanu uz dažādiem pasākumiem, pilsētu un novada svētkiem, jāšanas sacensībām, izbraukumu treniņiem un praktisko semināru norises vietām, kā arī uz kinofilmu uzņemšanas vietām, kur piedalās saimniecības zirgi.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


P

Biedrības “Alūksnes lauku partnerība izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Apes motosporta tradīciju godināšana un Apes mototrases labiekārtošana“, ko īstenoja Smiltenes novada pašvaldība. Projekta ietvaros Smiltenes novada pašvaldība sadarbībā ar Apes motosporta tradīciju atbalstītājiem izveidoja un uzstādīja vides dizaina elementu labiekārtotā Apes pilsētas teritorijā, kas atrodas mototrases virzienā. Tas ir izveidots pēc tēlnieka Ivara Drulles izstrādātās idejas.

Projekta apraksts | Balsojums šeit


R

Biedrības “Partnerība laukiem un jūrai izvirzītais Dižprojekts 2023 ir Jaunas alus darītavas “Mazjūras brūzis” izveide Engurē“, ko īstenoja SIA “Mazjūras brūzis”. Projekta ietvaros iegādātas alus darīšanas iekārtas, radīts jauns alus brends “Angern”, kas ir lager tipa un pircējiem tiek piedāvāts konceptveikalā Engurē. Projekts nozīmīgs vietējās teritorijas attīstībai, jo tā zīmols un logo popularizē Engures pagastu, Engurei piesaista jaunus interesentus un apmeklētājus.
Projekta apraksts | Balsojums šeit


S

Biedrības “SATEKA izvirzītais Dižprojekts 2023 ir “Atvērtās virtuves un degustāciju zāles aprīkošana jaunu produktu un pakalpojumu radīšanai”, ko īstenoja SIA “Gardums”, kas ir kūku bode Gulbenē, kuras pamatdarbība ir kūku un konditorejas izstrādājumu ražošana. Līdz ar projekta realizāciju, kūku bodes 3. stāvā tika labiekārtota atvērtā virtuve “Meistarnīca” un aprīkota ar virtuves mēbeļu komplektu un profesionālu virtuves tehniku, kas būtiski paplašināja SIA Gardums piedāvāto pakalpojumu klāstu, piedāvājot konditorejas meistarklases, degustāciju ekskursijas, telpu nomu privātiem pasākumiem, tematiskie vakari un iespēja rīkot arī citas meistarklases ar ārējo meistaru piesaisti.
Projekta apraksts | Balsojums šeit


NOSACĪJUMI DIŽPROJEKTA ATLASEI

1. Projektam jābūt pilnībā ieviestam līdz 31.12.2023.;
2. Pēc jūsu VRG komandas subjektīvā vērtējuma šis projekts ir tas, par ko jūs lepojaties un šis projekts izceļas citu LEADER projektu vidū – aprakstā minot unikalitāti;
3. Jāiesniedz Dižprojekta apraksts uz izveidotajā formā maksimāli 1 (vienas) lpp.;
4. Dižprojekta aprakstam ir jāpievieno labas kvalitātes fotogrāfijas (vismaz 2), kas atspoguļo projekta gaitu vai rezultātus;
5. Projekta īstenotājam jāpiekrīt projekta publicitātei, lai LLF var nodot informāciju medijiem, politikas veidotājiem, Eiropas tīkliem u.c.;
6. Dižprojektu izvirza VRG. Katra VRG var izvirzīt tikai vienu projektu;
7. Dižprojekta uzvarētāju nosaka VRG (viena balss no vienas VRG), ekspertu un sabiedrības (sociālie tīkli) balsojums – katrai grupai piešķirot vienlīdzīgu 1/3 „svaru”.
8. Sabiedrības balsojumu nosaka “patīk” un “dalīšanās” skaits LLF sociālo tīklu profilos, kas tiks publicēts LLF sociālo tīklu lapās ik dienu secīgi pēc projektu iesūtīšanas laika.

PIETEIKUMA ANKETA:


IEPRIEKŠĒJIE DIŽPROJEKTI

  • 2010. gada Dižprojekts – biedrības “Kandavas Partnerība” biedrības “Pūres dzirnas” projekts “Mobilās sulu līnijas iegāde augļkopības produkcijas pārstrādei mājsaimniecībās”;
  • 2011. gada Dižprojekts – Vidzemes lauku partnerības „Brasla” biedrības „LIMBAŽU FILCS” projekts „Sabiedrības veselības pakalpojumu centra izveide Limbažos „Limbažu Filcītī”;
  • 2012. gada Dižprojekts – Liepājas rajona lauku partnerības biedrības  „Tūrisma klubs „Oga”” projekts „Aktīvā tūrisma centra  – Kuršu vikingu apmetnes izveide”.
  • 2013. gada Dižprojekts- Daugavpils un Ilūkstes novada partnerības “Kaimiņi” izvirzītais projekts “Paula Sukatnieka vīnkopības un selekcijas centra izveidošana Dvietes pagasta “Apsītēs””.
  • 2014. gada Dižprojekts- Lauku partnerības “Lielupe” izvirzītais biedrības ” Pārtikas amatnieki”  projekts “Jelgavas novada produktu tirdzniecības iespēju uzlabošana“ .
  • 2015. gada Dižprojekts- Saldus rajona lauku attīstības biedrības izvirzītais Krista Eberliņa projekts “Biškopības produktu aprites uzņēmuma attīstīšana un modernizācija konkurētspējas veicināšanai”.
  • 2017. gada Dižprojekts- Ropažu Garkalnes partnerības izvirzītais SIA Latvia Catering Company projekts “Pārvietojamā restorāna tehnoloģisko iekārtu iegāde”.
    Visu 2017. gada izvirzīto projektu apraksti pieejami šeit.
  • 2018. gada Dižprojekts- nodibinājuma „Madonas novada fonds” izvirzītais SIA “REZIDENCE” realizētais projekts „Ekskluzīva restorāna „Vakars uz ezera” izveide Kāla ezerā”.
    Visu 2018. gada izvirzīto projektu apraksti pieejami šeit.
  • 2019. gada Dižprojekts – Partnerības „Laukiem un jūrai” izvirzītais SIA “Kuģenieki” realizētais projekts „Veikals pašu ražotiem produktiem jeb Satikšanās vieta “Skudras””.
    Visu 2019. gada izvirzīto projektu apraksti pieejami šeit.
  • 2020. gada Dižprojekts – “Saldus rajona attīstības biedrības” izvirzītais biedrības “Mēs-Jaunaucei” realizētais projekts „Digitālie rīki inovatīviem pakalpojumiem Jaunauces pilī”.
    Visu 2020. gada izvirzīto projektu apraksti pieejami šeit.
  • 2021.gada Dižprojekts – “Partnerības Daugavkrasts” izvirzītais un SIA BeATUS īztenotais projekts “Pamatlīdzekļu iegāde SIA BeATUS darbības uzsākšanai”.
    Visu 2021. gada izvirzīto projektu apraksti pieejami šeit.
  • 2022.gada Dižprojekts – Biedrības “Partnerība laukiem un jūrai” izvirzītais “Apgrieztā māja Smārdes pagastā”, kuru īstenoja SIA “MultiSales grupa”.
    Visu 2022.gada izvirzīto projektu apraksti pieejami šeit.