Biedrības “Talsu partnerība” Dižprojekts 2023 ir “Bērnu pilsētiņa”.

Biedrības “Talsu partnerība” Dižprojekts 2023 ir “Bērnu pilsētiņa”.
11.02.2024

PROJEKTA NOSAUKUMS: Bērnu pilsētiņa
ĪSTENOTĀJS: Biedrība “Klaunu muzejs”
VIETA: Talsu novads, Ģibuļu pagasts, Jaunzemes, “Straumēni”
PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 8949,43 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 8054,49 EUR
PROJEKTA MĒRĶIS: Projekta mērķis ir radīt Bērnu pilsētiņu, kurā tiktu izvietoti namiņi, galdiņi un krēsli bērnu brīvā laika pavadīšanas iespēju dažādošanai.
PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Ar biedrības “Talsu partnerība” atbalstu ir īstenots projekts “Bērnu pilsētiņa”, kā rezultātā ir radīta jauka un interesanta atpūtas vieta – Pilsētiņa bērniem, kuru labprāt apmeklē ģimenes ar bērniem, skolu mazāko klašu skolēni, tūristi un novada viesi. Bērni šeit var radoši izpausties, jautri pavadīt laiku svaigā gaisā, spēlēt spēles, nosvinēt savus svētkus un vispār justies kā pieaugušie, kas ir atbildīgi par savu māju un pilsētiņu.
Biedrības “Klaunu muzejs” vadītāja Ilze apmeklētājus iepazīstina ar klauna profesiju un 800 klauniem, kas apskatāmi biedrības telpās un nenogurstoši darbojas, lai bērnu darbošanos piepildītu ar aizraujošām aktivitātēm. Pateicoties lielajai mīlestībai pret suņiem, Bērnu pilsētiņā bērni var iesaistīties spēlēs kopā ar abiem Bernes ganu šķirnes suņiem Pastoru Persiku un Darko. Klaunu mājā pat viena istaba veltīta tikai suņiem un suņu stāstiem.
Projekta ietvaros tika iegādāti 5 dažādi koka namiņi, galdi ar krēsliņiem, mantu kastes-lādes un galdi ar soliem. Projekta ietvaros tika veikta arī koka namiņu montāžas darbi. Lai radītu improvizētus Bērnu pilsētiņas vārtus, projekta rezultātā tika radīti vārti, kas veidots arī kā fotorāmis ar kokā grebtām suņu un kaķu skulptūrām.
Izveidojot Bērnu pilsētiņu, biedrība “Klaunu muzejs” Talsu novadā ir radījusi par vienu sakoptu, bērnu vajadzībām un interesēm atbilstošu vietu vairāk.


PROJEKTA FOTOGRĀFIJAS