Biedrības “Partnerība KAIMIŅI” Dižprojekts 2023 ir “Mobilā kafejnīca Līksnas pagasta zemnieku saimniecībā “Jaunozoli””.

Biedrības “Partnerība KAIMIŅI” Dižprojekts 2023 ir “Mobilā kafejnīca Līksnas pagasta zemnieku saimniecībā “Jaunozoli””.
11.02.2024

PROJEKTA NOSAUKUMS: Mobilā kafejnīca Līksnas pagasta zemnieku saimniecībā “Jaunozoli”
ĪSTENOTĀJS: ZS Līksnas pagasta zemnieku saimniecība “Jaunozoli”
VIETA: Līksnas pagasts, Augšdaugavas novads
PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 50548.35 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 34995.37 EUR
PROJEKTA MĒRĶIS: Līksnas pagasta zemnieku saimniecības “Jaunozoli” pārstrādātās augļkopības produkcijas klāsta paplašināšana, produkcijas realizācijas kapacitātes palielināšana un apgrozījuma kāpināšana, kā arī darbības dažādošana, sekmējot tūrismu un stiprinot ekonomiku.
PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: ZS “Jaunozoli” audzē smiltsērkšķus un krūm mellenes, no kurām pēc tam ražo, svaigu sulu, pasterizētu sula, sīrupu, ogu pulverus, eļļu, tēju, marmelādi/ievārījumu. Lai pārstrādātā produkcija nonāktu pie pircēja ir iegādāts specializēto transportlīdzekli, kura kravas telpa pārbūvēta un aprīkota par tirdzniecības vietu-kafejnīcu. Jaunais saimniecības pakalpojums, ļauj realizēt pārstrādāto produkciju visa gada laikā jau ierastajos tirgos, kā arī kuplina sabiedriskos un tūrisma pasākumus.
Specializētā transportlīdzekļa – mobilās kafejnīcas auditorija ir individuāli pircēji, kuri novērtē augstvērtīgu bioloģisko produkciju, tirdziņu, kultūras un tūrisma pasākumu apmeklētāji, saimniecības apmeklētāji.
Specializētais transportlīdzeklis ir autonoma, pilnībā aprīkota tirdzniecības vieta – kafejnīca, lai saražoto produkciju uzglabātu ledusskapī/saldētavā un piedāvātu tirgū, atbilstoši pārtikas drošības standartiem, kā arī pagatavotu augstākās klases dzērienus (siltu un ledus tēju bagātinātu ar ogu sīrupiem). Pievienotā vērtība būs augļu žāvētājs, ar kura palīdzību saimniecība ražo jaunu produktu (sukādes). Pārvietojamā telts/nojume un tirdzniecības galds ļauj palielināt mobilās tirdzniecības vietas-kafejnīcas platību jebkurā darbības vietā.
PROJEKTA FOTOGRĀFIJAS