Biedrības “Alūksnes lauku partnerība” Dižprojekts 2023 ir “Apes motosporta tradīciju godināšana un Apes mototrases labiekārtošana”.

Biedrības “Alūksnes lauku partnerība” Dižprojekts 2023 ir “Apes motosporta tradīciju godināšana un Apes mototrases labiekārtošana”.
11.02.2024

PROJEKTA NOSAUKUMS: Apes motosporta tradīciju godināšana un Apes mototrases labiekārtošana
ĪSTENOTĀJS: Smiltenes novada pašvaldība
VIETA: Smiltenes novada Apes pilsēta un Apes pagasts
PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 37822.64 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 34015.69 EUR
PROJEKTA MĒRĶIS: godināt senākās motosporta sacensības Latvijā, uzstādot Apes pilsētā vides dizaina elementu, kurš kā godinājums un veltījums rūcošās moto pasaules cienītājiem būs vienīgais Latvijā, un pilnveidot Apes mototrases teritoriju, kurā aktīvās dzīves piekritēji rod dažādas iespējas kustības un veselības uzlabošanas veicināšanai.
PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Projekta ietvaros Smiltenes novada pašvaldība sadarbībā ar Apes motosporta tradīciju atbalstītājiem izveidoja un uzstādīja vides dizaina elementu labiekārtotā Apes pilsētas teritorijā, kas atrodas mototrases virzienā. Tas ir izveidots pēc tēlnieka Ivara Drulles izstrādātās idejas. Izveidotais vides dizaina elements ir cieņas, vēstures, dzīvesveida simbols, kas godina senākās motosporta sacensības Latvijā – Vaidavas kauss, ir veltījums motoru pasaules cienītājiem un ir cieņas izrādījums Apes cilvēkiem, kuri pašaizliedzīgi velta savu laiku un darbu motosporta norišu veidošanā.
Apes mototradīcijas ir pazīstamas ne tikai reģiona, bet Latvijas un arī starptautiskā mērogā. Motosporta sacensības “Vaidavas kauss” 2023.gadā notika jau 50to reizi bez pārtraukuma. Apes mototrase, kas izceļas citu vidū, jo ir izveidota dabīgā reljefā, ir izaicinoša un vienmēr pulcē lielu skaitu sportistu no dažādām valstīm. Motovēsture.lv atrodami divi Apes motosportisti Mairis Levans un Matīss Karro, kuri savas karjeras laikā ir sasnieguši augstus rezultātus. Tajā pašā laikā ar šo sporta veidu ir aizrāvušies daudzi apenieši. Projekta ietvaros tika veikti arī mototrases uzlabojumi – ierīkots apgaismojums. Pateicoties tam, turpmāk būs iespējams īstenot mototrasē notiekošās aktivitātes: moto un velo sacensības mototreniņus, velotreniņus, skriešanu, skijoringu, distanču slēpošanu, jebkurā diennakts laikā.
PROJEKTA FOTOGRĀFIJAS