Biedrības “Vidzemes lauku partnerība Brasla” Dižprojekts 2023 ir “Porcelāna un keramikas ražotnes izveidošana”.

Biedrības “Vidzemes lauku partnerība Brasla” Dižprojekts 2023 ir “Porcelāna un keramikas ražotnes izveidošana”.
11.02.2024

PROJEKTA NOSAUKUMS: Porcelāna un keramikas ražotnes izveidošana
ĪSTENOTĀJS: SIA INESES KERAMIKA
VIETA: “Ķukas”, Umurgas pagasts, Limbažu novads
PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 13440.51 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 9408.35 EUR
PROJEKTA MĒRĶIS: stiprināt vietējo ekonomiku, izveidot augstvērtīgu porcelāna, keramikas un akmens masas dizaina priekšmetu ražotni
PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: iegādāta keramikas apdedzināšanas krāsns, plauktu komplekts krāsnij un glazēšanas kamera. SIA INESES KERAMIKA īpašniece, keramiķe Inese savā darbnīcā gatavo porcelāna un akmens masas oriģināldarbus – vāzes, svečturus, sviesta traukus, krūzes, grila traukus, putnu barotavas un vēl daudz ko citu, kā arī interesentiem piedāvā meistarklases un izbraukuma darbnīcas. Izceļama ir Ineses aktivitāte gatavot suvenīru – Latvijas zilo govi, kas ir unikāla šķirne, par kuras izcelsmes vietu tiek uzskatīta Latvija.
Sena lībiešu teika vēsta, “ka klusos, miglainos rītos pirms saules lēkta, Jūras govis mēdza iznākt krastā pa vienai vai ganāmpulkā, bet, tuvojoties cilvēkam, tās izgaisa vai nozuda atpakaļ jūrā. Govis esot ganījušas Jūras meitas un dažkārt labā prātā būdamas, viņas tās dāvinājušas cilvēkiem.”
Teika, kuru Inese tulkojusi vairākās valodās, pievienota suvenīram, lai ikkatrā vietā, kur tas nokļūst, uzzinātu par Latvijas dabas daudzveidību un neatkārtojamību. Mēdz teikt, ka Latvijas Zilā govs ir tikpat neparasta kā latvietis pats.
PROJEKTA FOTOGRĀFIJAS