PROJEKTA NOSAUKUMS: “Tēviņu” mājas vīna darītavas attīstība

ĪSTENOTĀJS: SIA “Tēviņi”

VIETA: “Tēviņi”, Zemītes pagasts, Kandavas novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 77137.75 EUR, ELFLA, publiskais finansējums: 44625.14 EUR.

PROJEKTA MĒRĶIS: Attīstīt vīna ražošanas uzņēmējdarbību, veicot ēkas būvniecības darbus un iegādājoties pamatlīdzekļus.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI:  Projekta ietvaros uzbūvēta jauna ražošanas ēka, kurā izveidota ražošanas, augļu un ogu uzglabāšanas, pārstrādes telpas un plašāka tirdzniecības telpa produkcijas realizēšanai.

Projekta laikā radīts arī jauns produkts “Aveņu vīna balzāms”. Šāda veida produkts līdz šim nebija pieejams Latvijas tirgū. Līdzīgs produkts pieejams dažās vīna darītavās Itālijā. Gatavs “sausais aveņu vīns” tiek nogatavināts, pievienojot tam vairāk kā 24 dažādus savvaļas augus, kurus ievāc Zemītes pagastā Tēviņu īpašumā esošajās pļavās un mežā. Kad vīns ir nogatavojies, to saldina ar medu.

Ražošanas vajadzībām iegādāti pamatlīdzekļi: hidrospiede, ebuliometrs, vitrīna veikalā, tvertnes fermentēšanai, dzesēšanas-sildīšanas iekārta, nopildīšanas iekārta, aizkorķētāji, dzirkstošo vīnu korķu “sēņu” veidotājs un stīpu savilcējs, rokas etiķešu līmējamā mašīna, destilēšanas iekārta, saldētava  un dators ar datorprogrammām.

“Tēviņu” vīna darītavā  tiek gatavoti aveņu, ābolu, ērkšķogu, melleņu, zemeņu, brūkleņu, pīlādžu, upeņu, jāņogu, plūskoka, korinšu, aroniju, pieneņu vīni. Vīni tiek gatavoti no pašu dārzā un savvaļā ievāktiem augļiem un ogām.

[apraksts PDF formāta] [uzzini par citiem Dižprojektiem 2020]

PROJEKTA FOTOGRĀFIJAS