Biedrības “Sateka” Dižprojekts 2022 ir “Stāmerienas pils Caffe”, ko īstenoja SIA “Pils Caffe”

Biedrības “Sateka” Dižprojekts 2022 ir “Stāmerienas pils Caffe”, ko īstenoja SIA “Pils Caffe”
02.02.2023

PROJEKTA NOSAUKUMS: “Stāmerienas pils Caffe”

ĪSTENOTĀJS: SIA “Pils Caffe”

VIETA: Stāmerienas pils, Vesctāmeriena, Stāmerienas pagasts, Gulbenes novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 28 220,62 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 19 754,42 EUR

PROJEKTA MĒRĶIS: dažādot ēdināšanas un atbalstīt tūrisma pakalpojuma nozari lauku teritorijā, piedāvājot kvalitatīvus ātrās ēdināšanas pakalpojumus, sadarbojoties ar vietējiem pārtikas ražotājiem.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI:

SIA “Pils Caffe” mīlestībā uz ēdienu un Stāmerienas pili, ir izveidojis nelielu ātrās ēdināšanas brīvdabas restorānu “Valle” Stāmerienas pils parkā. Brīvdabas restorāna mērķis ir atbalstīt tūrisma pakalpojuma nozari un dažādot ēdināšanas pakalpojumus lauku teritorijā, piedāvājot kvalitatīvu ātro ēdināšanu, sadarbojoties ar vietējiem pārtikas ražotājiem, to produkciju integrējot multikulturālās ēdienu receptēs. Stāmerienas pils pasākumu ietvaros un ikdienā brīvdabas restorāna “Valle” apmeklētājiem ir iespēja nobaudīt jau zināmus ēdienus jaunās garšās,  piedalīties meistarklasēs un veikt rezervācijas privātiem pasākumiem. Piedāvājumā ir pieejama piknika grozu noma, kuru aprīkojumu ar gardumiem, katrs var nokomplektēt pēc savas gaumes.

 Brīvdabas restorāns “Valle” sniedz gardu pieredzi gan maziem, gan lieliem gardēžiem, kuri novērtē svaigi gatavotu maltīti un vēlas tvert laimīgus atpūtas mirkļus ainaviskā vidē. Līdztekus gardai maltītei ir iespēja apmeklēt Stāmerienas pili, baudīt tās ainavisko apkārtni un ieslīgt nesteidzīgā atpūtā.

Projekta ietvaros tika uzstādīta novietojamā būve, kurā tika izveidota “Valle” virtuve, kurā tiek gatavoti gardi burgeri, burbuļvafeles un daudzi citi gardumi. Tāpat, projekta ietvaros tika iegādāts nepieciešamais aprīkojums: aukstuma vitrīna, saldētavas, dzērienu ledusskapis/vitrīna,  viendurvju ledusskapis, ledus ģenerators,  elektroniskie virtuves svari,  elektriskā plīts virsma 4 sildriņķi,  burbuļvafeļu panna,  friteris, pīti piknika grozi, u.c. aprīkojums.