Biedrības “Darīsim paši!” Dižprojekts 2021 ir “Teritorijas labiekārtošana gar Ventas upi Skrundā”

Biedrības “Darīsim paši!” Dižprojekts 2021 ir “Teritorijas labiekārtošana gar Ventas upi Skrundā”
17.02.2022

ĪSTENOTĀJS: Skrundas novada pašvaldība

VIETA: Saldus iela 23, Skrunda, Ventas upes krasts.

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 31600.00 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 28440.00 EUR.

PROJEKTA MĒRĶIS: izveidot publiski pieejamu “čigānu pirts” vietu Ventas upes krastā, papildus izbūvējot pastaigu takas pagarinājumu ar apgaismojumu, norādēm, bioloģisko tualeti un pārģērbšanas vietu.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Realizējot šo projektu tika pabeigta Ventas kalna attīstības koncepcija, ko kopā ar Lauksaimniecības universitātes ainavu arhitektūras studentiem Skrunda loloja vairākus gadus. Projekta ietvaros tika izbūvēts pastaigu takas turpinājums, uzstādītas 2 laternas, uzbūvēta “čigānu pirts”, izveidots speciāls ugunskurs – kurtuve, uzstādīta bioloģiskā, sausā tualete, kas paredzēta arī cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, uzstādītas 12 norādes, atjaunota ēka, kas kalpo par pārģērbšanās vietu peldētājiem un tiem, kas vēlas izmantot “čigānu pirti”.

Īpašs risinājums šajā projektā ir publiski pieejama “čigānu pirts”. Lai baudītu pirts burvību, pirtsmīļi dodas uz šo vietu ar savu malku un pirtsslotām. Ugunskura vieta speciāli veidota kā kurtuve (izmantotie materiāli – metāla karkass, akmens krāvums), kam pāri stacionāri uzstādīts koka karkass ar pārklājumu.