Biedrības “Ziemeļlatgales partnerība” Dižprojekts 2021 ir “Atbalsta māja “Brīvupes””

Biedrības “Ziemeļlatgales partnerība” Dižprojekts 2021 ir “Atbalsta māja “Brīvupes””
15.02.2022

ĪSTENOTĀJS: Ingrīda Supe

VIETA:  Brīvupes Tutinava, Balvi, Kubuļu pagasts, LV-4501

PROJEKTA FINANSĒJUMS:  kopējās izmaksas:  39984,34  EUR, ELFLA publiskais finansējums: 27989,04 EUR  

PROJEKTA MĒRĶIS:  Attīstīt un paplašināt sniegto pakalpojumu klāstu un apjomu, izveidojot Atbalsta māju “Brīvupes”, kur atbilstošā, klientam
ērti pieejamā vidē, tiks nodrošināti kanisterapijas pakalpojumi, Montesori medicīniskās pedagoģijas nodarbības un citi rehabilitāciju un attīstību veicinoši pakalpojumi bērniem no dažādām sociālajām grupām.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI:  Īstenojot projektu, kanisterapijas speciāliste Ingrīda Supe atjaunojusi savas dzimtas mājas un radījusi īpašu vietu Balvu novadā – Atbalsta māju “Brīvupes.   Šī neparastā vieta ir sociālais uzņēmums, kas nodrošina dažāda veida attīstību veicinošus atbalsta pasākumus bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem. Atbalsta mājā “Brīvupes” bērni no dažādām sociālajām grupām var saņemt kanisterapijas pakalpojumus, Montesori medicīniskās pedagoģijas nodarbības, nodarbības ar speciālo pedagogu un daudzas citas aktivitātes. Pakalpojumu klāsts tiek paplašināts un attīstīts.

Kanisterapija ir savstarpējā mijiedarbība speciālistam, bērnam un sunim. Ingrīdas Supes kolēģes ir divas burvīgas samojedu kucītes – Dora un Sani,  kas nodarbībās līdzdarbojas, vēro, guļ blakus un viņu klātbūtne motivē bērnus darboties. Pēc izpildītiem uzdevumiem ir iespējams suni pabarot, izķemmēt, dot komandas, izvest pastaigāties un, to zinot, bērnam vēlme darboties ir daudz lielāka.

Pateicoties uzņēmējas mērķtiecībai un neatlaidībai, daudzām ģimenēm reģionā ir iespēja saņemt kvalitatīvu palīdzību un atbalstu.