Saldus rajona attīstības biedrības Dižprojekts 2021 ir “Zobārstniecības izveide Druvā”

Saldus rajona attīstības biedrības Dižprojekts 2021 ir “Zobārstniecības izveide Druvā”
11.02.2022

ĪSTENOTĀJS: Kopprojektu īsteno  Saldus novada pašvaldība (zobārstniecības telpu atjaunošanas būvdarbi) un   SIA “Zilzobis” (pamatlīdzekļi pakalpojuma nodrošināšanai)

VIETA: Vienības iela 15/17, Druva, Saldus pagasts, Saldus novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 125568,48 EUR, attiecināmās izmaksas 99999.98 EUR, ELFLA  publiskais finansējums: 79999.99 EUR. Neattiecināmās izmaksas segtas no Saldus novada pašvaldības budžeta.

PROJEKTA MĒRĶIS: pārbūvējot un aprīkojot zobārstniecības kabineta telpas, uzlabot zobārstniecības pakalpojumu kvalitāti, pieejamību un sasniedzamību Saldus novada iedzīvotājiem.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Pirmais kopprojekts mūsu VRG teritorijā. Dižojamies – veiksmīgs sadarbības piemērs – pašvaldība un uzņēmējs. Zobārste Daina Rūtena pēdējos 5 gadus ir strādājusi Somijā, tagad atgriezusies uz dzīvi dzimtenē un strādā Saldus novadā, Druvā. Projekta rezultātus atzinīgi novērtējuši vietējie iedzīvotāji, Dr. Dainas pacienti. Pieprasījums pēc pakalpojuma augsts –  vidēji 185 pacienti mēnesī. Daktere sniedz arī valsts apmaksātus pakalpojumus bērniem un Černobiļas katastrofas seku likvidētājiem – daudzas klīnikas to nedara. 

Unikalitāte projektā īstenota gan būvdarbos, gan iegādātajos pamatlīdzekļos, gan pakalpojuma nodrošināšanas procesā. Izveidota īpaša ventilācijas sistēma, kas atgūst telpas siltumu,  tehnoloģiskās iekārtas novietotas skaņu necaurlaidīgā pagrīdē. Rentgena iekārta nodrošina pakalpojuma veikšanu pacientam esot zobārsta krēslā. Pakalpojuma pieejamība ir digitalizēta – nodrošināta pacientu pieraksta, kartiņu un finanšu sistēma SmartMedical, ir iespēja pierakstīties pie zobārsta vai higiēnista internetā – portālā piearsta.lv.