PROJEKTA NOSAUKUMS: Gaļas produktu ražošanas iespēju attīstīšana

ĪSTENOTĀJS: SIA Terūna

VIETA: Savvaļas dzīvnieku pārstrādes cehs, Matīšu pag., Burtnieku nov., LV – 4210

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 49020.00 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 34314.00 EUR  

PROJEKTA MĒRĶIS: Projekta mērķis ir attīstīt gaļas pārstrādi, padarīt to efektīvāku un pievienot pēc iespējas lielāku vērtību saražotajiem produktiem. Plānots iegādāties iekārtas ar kurām ražot jaunus produktus un attīstīt esošos. Plānots sākt ražot cīsiņus no augstvērtīgas gaļas kā arī attīstīt liellopa sadalīšanas tehnikas izmantojot zāģi.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Pateicoties īstenotajam projektam, klientiem ir iespēja tikt pie nogatavinātas, augstas kvalitātes lielopu gaļas ar izcilām garšām. Projekta ietvaros, iegādājoties desu pildāmo iekārtu un ledus ģeneratoru, uzņēmumam šobrīd ir iespēja ražot cīsiņus un citus desas veidus no kvalitatīviem un tīriem produktiem. Lentzāģis dod iespēju sadalīt gaļu kopā ar kaulu, kas ir pieprasīts produkts tirgū (T-bone steiks u.c.) Vakuuma masieris tika iegādāts gaļas marinēšanai un mīkstināšanai, lai varētu sagatavot gaļu, kas jau ir gatava termiskajai apstrādei gan restorānos, gan vienkāršā mājas virtuvē, savukārt iegādātā iepakošanas iekārta atvieglo produkcijas iefasēšanas darbu, tādējādi produkcija saglabājas svaiga un atbilst mūsdienu tirgus prasībām, kā arī ir vieglāk transportējama. Projekta rezultātā tika radītās 2 jaunas darba vietas. Uzņēmums šobrīd ir izveidojis jaunu preču zīmi “Bauņu bullītis”, kas jau ieguvis zināmu atpazīstamību un pircēju atzinību. Uzņēmums 2019.gadā veiksmīgi strartēja arī pasākumā “Novada garša” un bija viens no pieciem konkursa “Tautas garša” nominantiem.

[apraksts PDF formāta] [uzzini par citiem Dižprojektiem 2019]

PROJEKTA FOTOGRĀFIJAS