Biedrības “Darīsim paši!” Dižprojekts 2022 ir “Izgaismo Ventas rumbu!”, ko īstenoja biedrība “Viduskurzemes tūrisma apvienība”

Biedrības “Darīsim paši!” Dižprojekts 2022 ir “Izgaismo Ventas rumbu!”, ko īstenoja biedrība “Viduskurzemes tūrisma apvienība”
18.02.2023

PROJEKTA NOSAUKUMS: Izgaismo Ventas Rumbu!

ĪSTENOTĀJS: Biedrība “Viduskurzemes tūrisma apvienība”

VIETA: Kuldīgas novads, Kuldīga, Ventas rumba

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 80000.00 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 32120.01 EUR.

PROJEKTA MĒRĶIS: Projekta mērķis bija izveidot Ventas rumbas apgaismošanas sistēmu (gaismas instalāciju), kas nodrošinātu regulāru izgaismošanu diennakts tumšajā laikā, tādā veidā nodrošinot dabas objekta popularizēšanu un potenciāla izmantošanu.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Viens no Kuldīgas dārgumiem – VENTAS RUMBA, platākais ūdenskritums Eiropā (249 m), turpmāk ir redzama arī diennakts tumšajā laikā. Šobrīd tā tiek izgaismota ar statiskām gaismām ik nakti, sākoties krēslai, savukārt piektdienas un sestdienas vakaros (iepriekš izziņotos datumos), kā arī svētkos vai pilsētai nozīmīgos notikumos, virs ūdenskrituma skatāmas gaismu spēles. Ventas rumbas apgaismošanai nav komerciāls raksturs, tā kā Ventas rumba ir publiski pieejams objekts, ikvienam ir iespēja priecēt acis ar gaismu spēlēm.  Projektā tika iegādāti un uzstādīt 13 prožektori, uzstādot tos abos Ventas krastos. Kopumā tika izvēlētas ilgtspējīgas ierīces LED tehnoloģijā, kuras paredzētas izmantot āra apstākļos no -40 līdz + 40 grādu temperatūrā jebkuros laika apstākļos. Prožektoru programmējamā vadība ļauj veidot speciālu uzdevumu prožektoriem- sagatavot programmu, radot svētku gaismas, baltas gaismas, sarkanbaltsarkanas gaismas un citas krāsu spēles pilsētai nozīmīgos svētkos!