Biedrības “Lauku partnerība Sēlija” Dižprojekts 2022 ir “Kombučas darītavas “Botanical Shaman” attīstība”, ko īstenoja Zane Migliniece

Biedrības “Lauku partnerība Sēlija” Dižprojekts 2022 ir “Kombučas darītavas “Botanical Shaman” attīstība”, ko īstenoja Zane Migliniece
15.02.2023

PROJEKTA NOSAUKUMS: Kombučas darītavas “Botanical Shaman” attīstība

ĪSTENOTĀJS: Zane Migliniece

VIETA: Daugavlejas, Krustpils pagasts, Jēkabpils novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas:  9893.17 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 6925.22 EUR  

PROJEKTA MĒRĶIS: Uzņēmējdarbības apgrozījuma palielināšana, kāpinot darbinieku produktivitāti un palielinot saražoto un pārdoto produkcijas apjomu.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Fermentēts tējas sēnes dzēriens jeb kombuča ir dzēriens ar tūkstošiem gadu senu pagātni, kura dziednieciskās īpašības pielietotas jau izseni. Kombučas darītava “Botanical Shaman” savu darbību uzsāka 2021. gada maijā, kad PVD tika reģistrēta dzēriena mājražošana Krustpils novada mājās “Daugavlejas”, kas ir projekta iesniedzējas Zanes Roķes ģimenes lauku mājas.
“Botanical Shaman” ir pašreiz tik ļoti aktuālā dzēriena kombučas jeb tējas sēnes darītava. Kombuča kļuvusi par iecienītu dzērienu tās patīkamās garšas un veselības ieguvumu dēļ.
Tieši mūsdienu cilvēka vēlme izvēlēties arvien dabai un veselībai draudzīgākus produktus padarījusi kombuču par kulta dzērienu! Produkta pieprasījumu tirgū lieliski pierādīja 2021. gads., kad 7 mēnešu laikā tika saražoti un pārdoti 700 l kombučas un uzsāktas veiksmīgas sadarbības ar 13 pārdošanas vietām (veikaliem un kafejnīcām) Rīgā, Jēkabpilī, Baložos, Ādažos, Ogrē un Pļaviņās.