Bauskas rajona lauku partnerības Dižprojekts 2021 ir ”Dzīvojam zaļi! Mums nav planētas B!”

Bauskas rajona lauku partnerības Dižprojekts 2021 ir ”Dzīvojam zaļi! Mums nav planētas B!”
08.02.2022

ĪSTENOTĀJS: Valters Vāvers

VIETA: “Mežvāveres”, Vecumnieku pagasts, Bauskas nov.

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 44622.44 EUR, ELFLA, publiskais finansējums: 31235.71 EUR

PROJEKTA MĒRĶIS: Projekta mērķis – inovatīvu pakalpojumu izveide Bauskas rajona lauku partnerības teritorijas iedzīvotājiem. Likvidēto koku, krūmu un lapu pārstrāde gan uz vietas klienta teritorijā, gan novietošana un pārstrāde uzņēmuma teritorijā.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Izveidoti jauni pakalpojumi:

1) Mobilais gateris – zāģis un speciāls pārvietojams rāmis, kas sazāģē jebkāda izmēra stumbru dēļos, brusās, latās, guļbaļķos.

2) Izbraukuma zaru smalcināšanas pakalpojums – zaru sīka sagriešana īpašā iekārtā, kā rezultātā rodas šķelda/mulča.

3) Izbraukuma malkas skaldīšanas pakalpojums – apaļkoka sazāģēšana un pārciršana daļās, kuru var izmantot tālāk kā kurināmo.

4) Lapu savākšanas un smalcināšanas pakalpojums – lapas, tālāk sasmalcinot, iegūst mulču, kompostu un pat mēslojumu. To izmanto arī BIOhumusa ražošanā.

Ģimenes uzņēmums piedāvā arborista/ kokkopja un dārzu ainavu arhitektūras pakalpojumus. Rūpējas, lai tiek saglabātas tradicionālās vērtības un lai tiek uzlabota vide, kurā dzīvojam. Ar savu darbu spēj mazināt bīstamību apkārtējā vidē, saglābt cietušus kokus, veicināt koku augšanu, pārstrādāt kokmateriālu un radīt tam pievienoto vērtību. Ar iegādātajām iekārtām jau ir iegūti produkti, ko tālāk varēs izmantot dārzniecībā, lauksaimniecībā, galdniecībā, būvniecībā un arī BIOhumusa ražošanā.

“Mēs mīlam savu zemi, dabu un cilvēkus tajā. Esam saudzīgi un draudzīgi! Uzņēmuma vadmotīvs – “Mums nav planētas B!””