Biedrības “Alūksnes lauku partnerība” Dižprojekts 2022 ir ”SIA ND Zutis iekārtu iegāde”, ko īstenoja SIA ND Zutis

Biedrības “Alūksnes lauku partnerība” Dižprojekts 2022 ir ”SIA ND Zutis iekārtu iegāde”, ko īstenoja SIA ND Zutis
16.02.2023

PROJEKTA NOSAUKUMS: ”SIA ND Zutis iekārtu iegāde”

ĪSTENOTĀJS: SIA “ND Zutis”

VIETA: ”Jaunniedras”, Alsviķu pagasts, Alūksnes novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 38141.92 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 26699.34 EUR  

PROJEKTA MĒRĶIS: radīt jaunu produktu un veicināt esošo produktu pieejamību.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI:

SIA “ND Zutis” ražo kūpinātu zvejas un gaļas produktu izstrādājumus – karsti kūpināta vista, karsti kūpināta cūkgaļa, karsti kūpinātas zivis (t.sk. karsti kūpināts Alūksnes ezera zutis), kā arī kulinārijas izstrādājumus. Uzņēmuma specializācija ir kūpinājumu gatavošana pēc savām oriģinālām receptēm. Uzņēmums savu produkciju realizē izmantojot divus zīmolus: “Alūksnes ezera zuši” un “Pirāta kūpinājumi”.

Projekta ietvaros SIA “ND Zutis” iegādājās kūpināšanas cepli un iekārtas, lai uzsāktu zivju, cūkgaļas, liellopu gaļas un vistas gaļas konservu ražošanu. Šādiem produktiem ir ilgāks lietošanas termiņš, iespēja uzglabāt dažādos apstākļos, ērta lietošana un labas garšas īpašības.

Viens no uzņēmuma jaunajiem produktiem būs arī konservēts Alūksnes ezera zutis.

SIA “ND Zutis” dibinātājs un īpašnieks ir Nauris Drelnieks, kurš zivju un gaļas kūpināšanas jomā darbojas jau kopš 2015.gada un šajā laikā ir ieguvis lielu klientu atzinību. SIA ND Zutis 2021.gadā piedalījās Latvijas pārtikas produktu garšas konkursā “Novada garša” 2021, sasniedzot augstus rezultātus. Produktus vērtēja starptautiska žūrija, kā arī šefpavāri un pārtikas tehnologi. Karsti kūpinātajam Alūksnes ezera zutim iegūta kvalitātes ZELTA zīme, bet karsti kūpinātajai vistai un karsti kūpinātajai, sālītajai cūkgaļai – BRONZAS zīme.

Šis ir inovatīvs projekts Alūksnes lauku partnerības teritorijā, jo attīsta zivju un gaļas konservu ražošanu.