Biedrības “Ludzas rajona partnerība” Dižprojekts 2022 ir “SIA “Organic Products” uzņēmējdarbības attīstīšana”, ko īstenoja SIA Organic Products

Biedrības “Ludzas rajona partnerība” Dižprojekts 2022 ir “SIA “Organic Products” uzņēmējdarbības attīstīšana”, ko īstenoja SIA Organic Products
09.02.2023

PROJEKTA NOSAUKUMS: „SIA “Organic Products” uzņēmējdarbības attīstīšana”

ĪSTENOTĀJS: SIA Organic Products

VIETA: Baznīcas iela 50, Ludza, Ludzas nov., p.n. Ludza-1, LV-5701

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 32100.19 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 22470.13 EUR  

PROJEKTA MĒRĶIS: Attīstīt SIA “Organic Products” uzņēmējdarbību, paplašinot produkcijas sortimentu ar diviem jauniem produktiem. Produkcijas klāsts tiks papildināts ar saldējot žāvētiem (sublimētiem) augļiem, garšvielām un ķirbju sēklu eļļu.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI:

Projekta ietvaros SIA “Organic Products” iegādājās eļļas spiedi, kura nodrošina produkcijas dažādošanu un klientiem tiek piedāvātas ķirbju sēklu, kaņepju, linsēklu, mārdadža un citas eļļas. Uzņēmuma ražotā bioloģiskā produkcija: mārdadžu un kaņepju eļļa, garšvielas un ogu pulveri tiek testēti  Austrijas BIO viesnīcās. Piedāvājums novērtēts kā Premium klases produkti un notiek pārrunas par sadarbību.

Projekta ietvaros iegādāta Liofilizācija – Freeze drying žāvēšanas iekārta, kura nodrošina jaunu žāvēšanas veidu un jauna  produkta “Laimes mākonīši” ražošanu (ķirbju sukādes ar upeņu garšu). Klienti tās ir ļoti iecienījuši un rodas lieliska iespēja realizēt produktus bez starpniekiem tiešajā tirdzniecībā, uzņemot tūristu grupas,  savā interneta veikalā uzņēmuma mājas lapā.  Žāvēšana saldējot ļauj saglabāt līdz pat 95% uzturvielu, produktiem lielāka pievienotā vērtība.

Projekta ietvaros iegādāts garšvielu smalcinātājs. Iekārtas iegāde ir efektīva, jo to var izmatot visiem žāvētajiem produktiem. Projekta ietvaros iegādātais elektriskais augļu un dārzeņu griezējs un elektriskais ķiploku mizotājs būtiski maina ražošanas raksturu, nav smagā roku darba un rodas laika ietaupījums. Iegādātās iekārtas ir ieguldījums uzņēmuma attīstībā un sniedz priekšrocību apjomu palielināšanā, kas ir nozīmīgs priekšnoteikums eksporta veicināšanai. Eksports ir uzņēmuma galvenais mērķis. Tā veicināšanai tiek izmantotas iespējas ko sniedz sadarbība ar  Magnetic Latvia Biznesa inkubatoriem, LIAA (Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, eksporta veicināšana), LTRK ( Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera),dalība LTRK uzņēmumu eksporta katalogā. 2023.gads iesākts ar dalību pārtikas izstādē Marca by BolognaFiere 2023, uzsāktas pārrunas par sadarbību ar lielākajiem Itālijas garšvielu izplatītājiem, kas iepērk žāvētus produktus no visas Eiropas.

          Produkciju atrodi un iegādājies šeit:  https://www.facebook.com/organicproductslv  https://www.orproducts.lv/ (sadaļā “par mums” var apskatīt arī video sižetus)