Biedrības “Bauskas rajona lauku partnerība” Dižprojekts ir “DigiTuvāk”, ko īstenoja biedrība “Mums pieder pasaule”

Biedrības “Bauskas rajona lauku partnerība” Dižprojekts ir “DigiTuvāk”, ko īstenoja biedrība “Mums pieder pasaule”
31.01.2023

PROJEKTA NOSAUKUMS: DigiTuvāk

ĪSTENOTĀJS: Mums pieder pasaule, biedrība

VIETA: Bauskas novads, Svitenes pagasts, Svitene

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 5247,04 EUR, ELFLA, publiskais finansējums: 4722,33 EUR

PROJEKTA MĒRĶIS: Dažādot Rundāles apvienības pagastu bērnu un jauniešu brīvā laika aktivitātes, intereses un prasmes un popularizēt kultūrvēsturisko mantojumu.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI:

Virtuālās realitātes aktivitātes – individuāli un ar draugiem, apceļojot virtuāli pasaules skaistākās vietas, spēlējot izglītojošas spēles, zīmējot un gleznojot, satiekoties ar draugiem virtuālajos kabinetos un virtuālajā vidē, kas noteikti ir nākotne.

No 2022.gada novembra katru otro svētdienu ar iepriekšēju pieteikšanos notiek VR pēcpusdienas, kurās jaunieši apgūst lietot VR brilles un tām piedāvāto saturu – video, spēles, virtuālās sarunu istabas. Pašlaik izjūtam lielāku VR briļļu pieprasījumu, nekā ir piedāvājums, taču puiši atraduši radošu risinājumu – tie, kam nav briļļu, var skatīties datora ekrānā un komentēt to, ko dara virtuālajā realitātē esošie. Uz jauniešu telpām Svitenē ir sākuši nākt jaunieši, kas iepriekš tur nav bijuši, līdz ar to mums ir iespēja viņus arī iesaistīt citās aktivitātēs un noskaidrot viņu viedokli un vajadzības.  

Digitālās aktivitātes – plānots digitalizēt Svitenes pils krātuves materiālus, gatavot īsus stāstus no krātuves materiāliem un publicēt tos sociālajos tīklos, gatavot ekskursiju materiālus Svitenes pilī  un veidot izglītojošus video, saistītus ar Svitenes muižas vēsturi un Svitenes iedzīvotājiem. Viens no projekta rezultātiem būs vismaz 10 video “Gatavo ar novadnieku”, kur vietējie svitenieši un apkārtnes iedzīvotāji kopā ar jauniešiem atklās savu vecmāmiņu receptes un piemeklēs receptēm Svitenes pils vēsturei atbilstošus nosaukumus. Šo aktivitāšu īstenošanai iegādāts virtuālās realitātes briļļu komplekts 4 personām, dators, videokamera, planšete un mikrofoni.