Biedrība “Abulas lauku partnerība” par savu Dižprojektu 2022 izvēlējusies projektu “Tūrisma attīstība Amberfarm saimniecībā”

Biedrība “Abulas lauku partnerība” par savu Dižprojektu 2022 izvēlējusies projektu “Tūrisma attīstība Amberfarm saimniecībā”
27.01.2023

PROJEKTA NOSAUKUMS: Tūrisma attīstība Amberfarm saimniecībā.

ĪSTENOTĀJS: SIA Amberfarm

VIETA: Smiltenes novads,  Variņi

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 6135,65 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 4294,95 EUR  

PROJEKTA MĒRĶIS: Paralēli smiltsērkšķu audzēšanas un pārstrādes procesiem saimniecībā, izveidot meistarklases un ekskursijas ar dažādām programmām, kurās mērķauditorija būtu gan pieaugušie gan skolēni.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI:

Smiltsērkšķu audzēšanas un pārstrādes uzņēmums ir gatavs plaši parādīt savas tehnoloģijas un pieredzi interesentiem caur tūrisma iespējām, kas paredz arī tiešu iesaistīšanos smiltsērkšķu audzēšanas un pārstrādes procesos. Tūrisma programma tiek dalīta 2 daļās –  izziņas daļa (ekskursija pa saimniecību, lauku apmeklējums, iepazīstināšana ar dažādiem zemes apstrādes un audzēšanas veidiem. Un 2.-  praktiskā daļa (nodarbības pārstrādes telpā – teorētiska smiltsērkšķu pārstrādes tehnoloģijas un praktiskā darbība radot dažādus produktus no smiltsērkšķu ogām un sulām).
Katrā no šīm daļām īpaši tiks uzsvērts šīs kultūras nozīme cilvēku veselībā, pārtikas ražošanā un kosmetoloģijā. Ja programmas 1. daļai ir veiktas investīcijas jau iepriekšējos gados (iekopti lauki, iegūta pieredze, lasītas lekcijas dažādos pasākumos), tad programmas 2. daļai bija nepieciešamas investīcijas, lai pilnvērtīgi sniegtu tehnoloģisko procesu uzskatāmību un ticamību. Neskatoties uz to, ka SIA Amberfarm jau veic smiltsērkšķu pārstrādi, tās iekārtas un instrumenti nav īsti piemēroti apmeklētāju lietošanai un pilnīgai procesu izpratnei. Tādēļ projektā bija nepieciešams iegadāties mazgabarīta saldēšanas kameru (2x3m ar saldēšanas režīmu -25/30 grādi), šķidrā slāpekļa tvertni, papildus nerūsējošo galdu, plītiņu, blenderi. Vairāk informācijas www.amberfarm.lv/meistarklases/ Uzņēmums ir iekļauts Smiltenes tūrisma ceļvedī.