Personas datu apstrādes un uzglabāšanas noteikumi
26.05.2022

Šīs Privātuma politikas mērķis ir sniegt fiziskajai personai – biedrības “Latvijas lauku forums” rīkota pasākuma Dalībniekam – informāciju par personas datu apstrādes nolūku, apjomu, aizsardzību, apstrādes termiņu un datu subjekta tiesībām datu iegūšanas laikā, kā arī apstrādājot Dalībnieka personas datus.

  1. Personas datu apstrādes pārzinis ir biedrība “Latvijas lauku forums” (turpmāk – LLF), vienotās reģistrācijas Nr. 40008090394, juridiskā adrese Strauti, Kolka, Kolkas pagasts, Talsu novads, LV-3275.
  2. LLF kontaktinformācija ar personas datu apstrādi saistītajos jautājumos ir: info@laukuforums.lv. Izmantojot šo kontaktinformāciju vai vēršoties LLF juridiskajā adresē, var uzdot jautājumu par personas datu apstrādi.
  3. Personas dati ir jebkāda informācija par identificētu vai identificējamu fizisku personu.
  4. Privātuma politiku piemēro privātuma un personas datu aizsardzības nodrošināšanai attiecībā uz fiziskajām personām – Dalībniekiem.
  5. LLF rūpējas par Dalībnieku privātumu un personas datu aizsardzību, ievēro Dalībnieku tiesības uz personas datu apstrādes likumību saskaņā ar piemērojamajiem tiesību aktiem – Eiropas Parlamenta un padomes 2016. gada 27. aprīļa Regulu 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Regula) un citiem piemērojamajiem tiesību aktiem privātuma un datu apstrādes jomā.
  6. Privātuma politika ir attiecināma uz datu apstrādi neatkarīgi no tā, kādā formā un/vai vidē Dalībnieks sniedz personas datus un kādās LLF sistēmās vai papīra formā tie tiek apstrādāti.
  7. LLF apstrādā personas datus, lai sniegtu Dalībniekam informāciju par LLF pasākumu.
  8. LLF apstrādā datus informācijas sniegšanai valsts pārvaldes iestādēm un operatīvās darbības subjektiem ārējos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos un apjomā.
  9. LLF apstrādā Dalībnieka datus, pamatojoties uz Dalībnieka aizpildītu anketu, ko publicējis LLF. Ar to Dalībnieks apstiprina, ka piekrīt savas kontaktinformācijas izmantošanai saziņas nolūkos.
  10. LLF apstrādā Dalībnieka datus, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju iespējas, ņemot vērā pastāvošos privātuma riskus un LLF saprātīgi pieejamos organizatoriskos, finansiālos un tehniskos resursus.
  11. LLF aizsargā Dalībnieka datus, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju iespējas, ņemot vērā pastāvošos privātuma riskus un LLF saprātīgi pieejamos organizatoriskos, finansiālos un tehniskos resursus, tajā skaitā izmantojot šādus drošības pasākumus: datu šifrēšanu, pārraidot datus (SSL šifrēšana); ugunsmūri; citus aizsardzības pasākumus atbilstoši aktuālajām tehnikas attīstības iespējām.
  12. LLF glabā un apstrādā Dalībnieka personas datus, kamēr dati ir nepieciešami tam nolūkam, kam tie ir saņemti; kamēr kādai no pusēm pastāv juridisks pienākums datus glabāt; kamēr ir spēkā Dalībnieka piekrišana attiecīgai personas datu apstrādei, ja nepastāv cits datu apstrādes likumīgs pamats.
  13. Pēc tam, kad šajā punktā minētie apstākļi izbeidzas, Dalībnieka personas dati tiek dzēsti.
  14. Dalībniekam ir tiesības saņemt normatīvajos aktos noteikto informāciju saistībā ar viņa datu apstrādi.
  15. Dalībniekam saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir arī tiesības pieprasīt LLF piekļuvi saviem personas datiem, kā arī pieprasīt LLF veikt to papildināšanu, labošanu vai dzēšanu, vai apstrādes ierobežošanu attiecībā uz Dalībnieku, vai tiesības iebilst pret apstrādi, kā arī tiesības uz datu pārnesamību. Šīs tiesības īstenojamas, ciktāl datu apstrāde neizriet no LLF pienākumiem, kas tam ir uzlikti ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, un kuri tiek veikti sabiedrības interesēs.
  16. Dalībniekam ir tiesības jebkurā brīdī atsaukt datu apstrādei doto piekrišanu, sazinoties ar LLF.
  17. Piekrišanas atsaukums neietekmē datu apstrādes, kuras veiktas tajā laikā, kad Dalībnieka piekrišana bija spēkā.
  18. Atsaucot piekrišanu, nevar tikt pārtraukta datu apstrāde, kuru veic, pamatojoties uz citiem tiesiskajiem pamatiem.
  19. LLF veic saziņu ar Dalībnieku, izmantojot Dalībnieka norādīto kontaktinformāciju.