Biedrība “Alūksnes lauku partnerība” piesaka Dižprojekta 2021 godam projektu “Ar tvaiku pa Alūksni”

Biedrība “Alūksnes lauku partnerība” piesaka Dižprojekta 2021 godam projektu “Ar tvaiku pa Alūksni”
18.02.2022

ĪSTENOTĀJS: IK “MARIENBURG ID”

VIETA: Alūksnes pilsēta, Alūksnes novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 65 442,85 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 35 000,00 EUR  

PROJEKTA MĒRĶIS: nodrošināt tūristu un citu interesentu pārvadājumus pa Alūksnes pilsētu, izmantojot tūristu vilcieniņu, tādējādi produktīvāk izzinot vietējos dabas un kultūrvēsturiskos resursus, popularizējot Alūksnes pilsētas teritoriju.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: LEADER projekta ietvaros iegādāts vilcieniņš “Severīns” ar diviem vagoniem 42 personām (40 pasažieriem un 2 apkalpojošajām personām), regulāru pārvadājumu veikšanai Alūksnes pilsētā pa speciāli izstrādātu maršrutu. Ierakstīts audio gids 4 valodās – latviešu, angļu, krievu un igauņu. Vilcieniņam ir jumts, logi, kas aizsargā no lietus un vēja, audio sistēma – audiogida un mūzikas atskaņošanai, gaismu un navigācijas komplekts, kas ļauj organizēt arī nakts braucienus. Ir iespēja organizēt individuālos pasūtījumu braucienus.

Šī pakalpojuma attīstība bija ilgi gaidīta Alūksnes pilsētā, jo Alūksne ir “Bānīša zemes” viens no lielākajiem galamērķiem. Iespēja apskatīt pilsētu un tās unikālos kultūrvēstures un dabas objektus gan starp Gulbenes-Alūksnes bānīša pienākšanas un atiešanas laikiem, gan citā laikā, bija ļoti nepieciešama.

Alūksnieši Elīna un Intars Dambji tūrisma jomā darbojas kopš 2016.gada, sniedzot dažādus tūrisma pakalpojumus Alūksnes viesiem un iedzīvotājiem – izbraucienus ar kuģīti “MARIENBURG” pa Alūksnes ezeru, katamarānu, smailīšu, laivu un SUP dēļu nomu un jauno pakalpojumu – izbraucienus ar vilcieniņu “Severīns”.