Biedrības “Jūrkante” Dižprojekts 2021 ir “Mobilās zivju pārstrādes virtuves iegāde un aprīkošana”

Biedrības “Jūrkante” Dižprojekts 2021 ir “Mobilās zivju pārstrādes virtuves iegāde un aprīkošana”
15.02.2022

ĪSTENOTĀJS: SIA “ZIVJU KIOSKS”

VIETA: Salacgrīva (Pūcītes, Salacgrīvas pag., Limbažu nov., p.n. Salacgrīva, LV-4033)

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 26880.00 EUR, EJZF publiskais finansējums: 18816.00 EUR  

PROJEKTA MĒRĶIS: Projekta ietvaros tiks pielāgota piekabe, ar tās palīdzību būs iespējams mobili un efektīgi pārvietot iekārtas un tajā varēs kūpināt, grilēt, cept zivis, vārīt zivju zupu, kā arī piedāvāt šo produkciju patērētājiem, ievērojot noteiktās PVD normas. Mobilā virtuve tiks aprīkota ar ledusskapi svaigajai produkcijai un nojumi, kas pasargās no nokrišņiem.

Saimnieciskās darbības uzlabošanas nolūkos, palielināsim saražoto produkcijas apjomu, kā arī tiks radīta jauna darba vieta un pienācīgi darba vietas apstākļi.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Ražošanas uzņēmums mājas apstākļos savas darbības gaitas uzsāka 2015.gadā, iegūstot PVD reģistrācijas Nr. 068952, un uz šo brīdi atbilst pārtikas apritē reglamentējošo normatīvo aktu prasībām un aktīvi darbojas zivsaimniecības jomā. Ražošanas uzņēmuma mājas apstākļos pamatnodarbošanās ir zivju kūpināšana, cepšana un tirgošana, atbastot piekrastes zvejniekus un nesot Salacgrīvas vārdu Latvijas reģionos un arī ārpus tiem.

Uzņēmumam attīstoties 2018.gadā, uzsākām pilota projektu – kūpināto un cepto zivju tirdzniecību VRG un citos Latvijas reģionos, kur ar savām iekārtām – grilu, ledusskapjiem, galdiem un zupas katliem braucām uz Salacgrīvas novada un citu Latvijas novadu svētkiem, kur saskarāmies ar zināmām grūtībām – iekārtu pārvietošanas ierobežojumiem, uzstādīšanas problēmām, kā rezultātā radās ideja par mobilās zivju pārstrādes virtuves iegādi un aprīkošanu, kas atvieglotu transportēšanas, uzstādīšanas problēmas, atvieglotu jau nodarbinātās darbavietas darbu, kas ir gan inovatīvs projekts, jo šāda tipa mobilās pārstrādes virtuves VRG darbības reģionā nav, gan arī radītu vienu darba vietu.