Biedrības “Partnerība “Daugavkrasts”” Dižprojekts 2020 ir “Teritorijas labiekārtošana un jaunas programmas izstrāde skolu tūrisma attīstībai”

Biedrības “Partnerība “Daugavkrasts”” Dižprojekts 2020 ir “Teritorijas labiekārtošana un jaunas programmas izstrāde skolu tūrisma attīstībai”
29.01.2021

PROJEKTA NOSAUKUMS: Teritorijas labiekārtošana un jaunas programmas izstrāde skolu tūrisma attīstībai

ĪSTENOTĀJS: SIA “Eventful”

VIETA: Riekstu mežs, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 10 797.80 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 7 018.57 EUR. 

PROJEKTA MĒRĶIS: Attīstīt tūrisma piedāvājumu skolām Ķekavas novadā, labiekārtojot divas bāzes vietas meža teritorijā jau esošajiem skolu tūrisma produktiem – ekskursiju programmām, kā arī izveidojot vienu jaunu produktu – ekskursiju programmu “Sprīdīša kvests”.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Realizējot projektu, ir izveidotas divas jaunas bāzes vietas Ķekavas novada Riekstu mežā. Katrā no tām ir uzbūvētas lielas lietus nojumes, tualete un ugunskura vieta. Šeit iespējams darboties ar skolēnu grupām jau iepriekš piedāvāto skolēnu ekskursiju programmu ietvaros. Projekta laikā izstrādāta arī jauna ekskursiju programma “Sprīdīša kvests”. Mežā tapuši arī dažādi elementi jaunai āra izlaušanās istabas (Escape room) tipa spēlei pēc Annas Brigaderes pasakas “Sprīdītis” motīviem.

Projekta realizācija ļauj uzņēmumam dažādot savu piedāvājumu skolēnu ekskursiju programmām, kurās tagad varēs izmantot ne tikai uzņēmuma izveidotos spēļu laukumus, bet arī doties izzinošās un piedzīvojumu ekskursijās dabā. Šādas ekskursijas ne tikai ļaus iepazīt tuvāk dabu, bet arī stiprinās klases komandas garu.

[apraksts PDF formāta] [uzzini par citiem Dižprojektiem 2020]

PROJEKTA FOTOGRĀFIJAS