Biedrības “Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi”” Dižprojekts 2020 ir “Mobilā veterinārā klīnika-laboratorija”

Biedrības “Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi”” Dižprojekts 2020 ir “Mobilā veterinārā klīnika-laboratorija”
29.01.2021

PROJEKTA NOSAUKUMS: Mobilā veterinārā klīnika-laboratorija

ĪSTENOTĀJS: z/s “Vetiņi”

VIETA: Demenes pagasts, Daugavpils novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 46910.17 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 32837.12 EUR.  

PROJEKTA MĒRĶIS: Mobilās veterinārās klīnikas-laboratorijas izveide, nodrošinot ekspresdiagnostikas un veterinārmedicīnas pakalpojumus dzīvnieku novietnēs uz vietas, kas nozīmē efektīvāku dzīvnieku ārstēšanu, laika un resursu ietaupījumu.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI:  Projekta ietvaros tika izveidota mobila veterinārā vienība,  kas nodrošina dzīvnieku veterināro aprūpi, manipulācijas un diagnostiku izbraukumā – dzīvnieku novietnēs uz vietas. Šāda sistēma ir inovatīva reģionā un maz izplatīta valstī. Mobilajā vienībā izvietota  ātrās diagnostikas aparatūra, kas ļauj dažu minūšu laikā veikt izmeklējumus un noteikt sākotnējās diagnozes, kas nodrošina efektīgu ārstēšanu, laika, resursu ietaupījumu un dzīvnieku veselības un dzīvības saglabāšanu. Iegādātais aprīkojums paredz arī ievadīt medikamentus no attāluma ar injekciju šautriņu projektoru, kas ļauj veikt nepieradinātu un audzējamo savvaļas dzīvnieku ārstēšanu cilvēkam un dzīvniekam drošā veidā.

Z/S “Vetiņi” pakalpojumu kvalitāte un iespējas, īstenojot šo projektu, ir augušas vairākkārtīgi, ko atzīst daudzi klienti . To vidū – gan lielo ganāmpulku īpašnieki, gan specifisko dzīvnieku sugu ganāmpulku saimnieki. Alpaku audzētavas “Alpaku Sala”  saimnieki atzīst, ka Z/S Vetiņi spēja veikt plašāku diagnostikas spektru uz vietas novietnē ir  bijusi ļoti noderīga un ietaupījusi laiku un resursus. ”Alpaku veselību ļoti ietekmē stress, tāpēc katra iespēja veikt nepieciešamos izmeklējumus vai profilaktiskās apskates alpaku dzīvesvietā un arī saņemt sākotnējos diagnosticējošos rezultātus nekavējoties, ir nenovērtējams ieguvums dzīvnieku saimniekiem. Veterinārās apkalpošanas līmenis ar šādu aprīkojumu un, protams, arī zinoša speciālista darbs, ir krietni augstāks nekā vidusmēra veterinārās prakses piedāvājums”.

[apraksts PDF formāta] [uzzini par citiem Dižprojektiem 2020]

PROJEKTA FOTOGRĀFIJAS