Biedrības “SATEKA” Dižprojekts 2020 ir “Mājas siera ražošanas telpu paplašināšana”

Biedrības “SATEKA” Dižprojekts 2020 ir “Mājas siera ražošanas telpu paplašināšana”
26.01.2021

PROJEKTA NOSAUKUMS: “Mājas siera ražošanas telpu paplašināšana”

ĪSTENOTĀJS: SIA “Pakalnieši”

VIETA: “Pakalnieši”,  Stradu pagasts, Gulbenes novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 101 412,60 EUR, kopējās attiecināmās izmaksas 47412,60 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 33 188,81 EUR.   

PROJEKTA MĒRĶIS: SIA “PAKALNIEŠI” produkcijas apjoma palielināšana, jaunu produktu attīstīšana, ražošanas telpu izbūve, ierīkojot degustācijas telpas apmeklētājiem, kā arī kvalitatīvu darba apstākļu radīšana.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Pateicoties vairāku LEADER projektu īstenošanai, SIA “Pakalnieši” saimniecei Inetai Dambrovai ir izdevies piepildīt sen lolotu sapni par siera māju. Ieguldot LEADER projektu un  pašu finansējumu, siera māja tika izveidota vecajā kūtī, kas būvēta 1926.gadā. Siera māja tapa divu gadu garumā. Tajā atsevišķi izveidota ražošanas zona, produkcijas uzglabāšanas un izsniegšanas zona, kā arī izveidota plaša degustācijas zāle ar aprīkojumu. Līdz šī projekta īstenošanai, uzņēmums sieru ražoja mazās ražošanas procesam pielāgotās telpās, kuras atradās dzīvojamā mājā. Uzņēmums ražo ne tikai 25 dažādu garšu sierus (gan sāļus, gan saldus), bet arī siera bumbiņas, jogurtus, sviestu ar zaļumiem, sviestu ar kaņepēm, svaigos sierus, triju veidu saldās biezpiena bumbiņas želejā, marinētu sieru, kā arī kūpinātas asās siera standziņas.   

Projekta ietvaros uzņēmums iegādājās pamatlīdzekļus siera ražošanai un uzglabāšanai: aukstuma kameru, ražošanas virtuves aprīkojumu. Tāpat, projekta ietvaros tika iekļautas ēkas atjaunošanas izmaksas: iegādātas un uzstādītas ārdurvis un ielikti logi, izbūvēta ventilācijas automātiskā sistēma, iegādāta un uzstādīta gāzes apkures un apgādes sistēma. Kā arī iegādāti sendvičpaneļi ēkas ražošanas telpu izbūvei. Lielāko daļu siera mājas atjaunošanas darbu izmaksas SIA “Pakalnieši” sedza no saviem līdzekļiem.

Pēc projekta īstenošanas ir uzlabota darba vide un apstākļi (nodrošināta piemērota telpas temperatūra un plašāka darba vieta, tāpat samazināts fiziski smagais roku darbs), ir atsevišķa gatavās produkcijas uzglabāšanas telpas. Uzņēmums nodrošina 4 darba vietas. Pēc projekta īstenošanas, uzņēmums interesentiem piedāvā aptuveni divu stundu ekskursiju, kuras laikā ir iespēja ielūkoties siera ražošanas procesā, nogaršot dažādu veidu sāļos un saldos sierus.

Siera mājas ražošanas telpu un degustācijas zāles aprīkojums ir iegādāts realizējot vēl divus LEADER projektus. Vienā projektā tika iegādātas ražošanas virtuves aprīkojums, t.sk., gāzes plītis, plauktu sistēmas. Otrā projektā tika iegādāts aprīkojums degustācijas zālei: galdi, krēsli, datortehnikas aprīkojums, ekrāns, projektors).  

 Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/pakalniesusiers

[apraksts PDF formāta] [uzzini par citiem Dižprojektiem 2020]

PROJEKTA FOTOGRĀFIJAS